E-readers in Drentse bibliotheken voor het lezen van digitale teksten

ASSEN - Leden van de bibliotheken in Drenthe kunnen vanaf maandag kennis maken met e- books; vanaf dan zijn e- readers te huur in een aantal bibliotheken.
Met een e- reader kunnen digitale teksten of boeken worden gelezen. De e- readers zullen nog niet in alle Drentse bibliotheken te huren zijn. Per gemeente zijn 5 readers beschikbaar en die zullen gaan rouleren tussen de diverse bibliotheken. Steeds meer mensen zullen digitaal boeken gaan lezen en de bibliotheek wil daarop inspringen. Volgens Lammie van der Tuuk zijn er veel voordelen aan het lezen van boeken via de e-reader: het formaat is klein en compact, er kunnen veel boeken in worden opgeslagen, het is makkelijk te bedienen en het lettertype kan groter worden gemaakt. Uiteindelijk doel van de Drentse bibliotheken is dat mensen zelf met hun e-readers naar de bibliotheek komen om boeken die ze willen huren te downloaden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl