E&O dames verliezen bekerfinale

HANDBAL - De dames van E&O zijn er niet in geslaagd de landelijke bekerfinale te winnen.
In een goed gevuld Topsportcentrum Almere ging de formatie van trainer Joop Fiege met 23-27 onderuit tegen regerend landskampioen VOC uit Amsterdam. Loïs Abbingh en Thorey Rosa Stefansdottir scoorden allebei negen keer.
In de eerste helft klopte het nog wel aan de kant van E&O, vooral in de dekking. VOC-wapen Laura van der Heijden werd scherp bewaakt en ook keepster Manon Berends speelde uitstekend. Ze stopte in de eerste dertig minuten tien ballen. Toch werd de 7-6 voorsprong, na 18 minuten spelen, te makkelijk weggegeven. Binnen no time stond het 7-11 voor VOC. E&O knokte zich voor het rustsignaal nog terug tot 10-12 en dat gaf toch weer moed voor de tweede helft.
Maar het tweede bedrijf begonnen de Emmense dames onthutsend zwak. Vooral in de opbouw werden kinderlijke fouten gemaakt, die genadeloos werden afgestraft. Binnen vijf minuten in de tweede helft was het 11-18. Weer toonde E&O veerkracht, de ploeg kwam onder aanvoering van Loïs Abbingh en de gretige Thorey Rosa Stefansdottir terug tot 22-25. Tot twee keer toe kreeg de Drentse ploeg - gesteund door meer dan 200 fans uit Emmen - de kans om terug te komen tot twee punten, maar beide keren lukte het niet. Loïs Abbingh miste de break en even later passte Nicol Kooiker de bal knullig over de zijlijn. Met die twee missers verdween ook de laatste hoop op de eerste bekerwinst in de geschiedenis voor de handbaldames van E&O. VOC bepaalde de eindstand op 23-27 en won dus - net als vorig seizoen - de nationale beker.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl