Dost voor vijf jaar naar Heerenveen

VOETBAL - Bas Dost uit Coevorden speelt de komende vijf seizoenen bij Sportclub Heerenveen. Dost begon zijn carrière bij Germanicus uit Coevorden. Daarna doorliep hij de jeugdopleiding van FC Emmen.
In het seizoen 2007-2008 brak hij door in de hoofdmacht van de Drentse club en dankzij zijn drie goals in de slotwedstrijd tegen Veendam trok hij de belangstelling van diverse eredivisieclubs. De Drentse spits koos uiteindelijk voor Heracles Almelo, waar hij de afgelopen twee jaar speelde. Dit seizoen werd Dost met 14 treffers topscorer van de club. Bovendien bleek hij de meest scorende Nederlander in de eredivisie.
Dost kampt momenteel met een liesblessure en moet aanstaande maandag nog medisch gekeurd worden. De 20-jarige spits moet bij Heerenveen Gerald Sibon vervangen die geen contractverlenging kreeg. Naar verluidt heeft Heerenveen bijna 3 miljoen euro aan Heracles betaald. FC Emmen ontvangt ongeveer tien procent van de transfersom (300.000 euro) als opleidingsvergoeding.
Heerenveen had Cleverson Gabriel Cordova van Partizan in beeld als alternatief voor Bas Dost, zo bericht het Servische Sportske. FC Groningen lijkt nu de beste gegadigde te zijn voor de 24-jarige Braziliaan, dat volgens het dagblad een bod van 1,8 miljoen euro heeft uitgebracht.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.