Superleague op TT-circuit krijgt vervolg

AUTOSPORT - De Superleague krijgt als het aan organisator Lee van Dam ligt volgend jaar een vervolg.
Het autosportevenement op het TT-circuit in Assen trok - volgens de organisatie - tussen de 18 en 20.000 bezoekers. De organisatie had op iets meer gehoopt. Een vergelijkbaar aantal was er vrijdagavond tijdens een presentatie op de Vaart in Assen. Van Dam ziet toekomst voor het evenement dat slechts enkele maanden werd geregeld na het wegvallen van de A1.
Anderlecht (foto) won zondag na de eerste race ook de finalerace. De Fransman David Rigon versloeg zijn vijf tegenstanders in een sprintrace over vijf ronden. Tottenham Hotspur met de Engelse Craig Dolby achter het stuur, finishte als tweede. Yelmer Buurman rijdend voor het Italiaanse AC Milaan mocht plaatsnemen op de laatste tree van het podium.
De finalerace werd gereden door de zes beste coureurs uit de eerste en tweede race. Anderlecht mocht een geldbedrag van 100.000 euro mee naar huis nemen.Tottenham Hotspur en AC Milaan gingen respectievelijk met 75.000 en 50.000 euro in de achterzak terug. De derde manche van het seizoen wordt op 22 en 23 mei op het circuit van Magny-Cours in Frankrijk gereden.