Noordelijke ziekenhuizen verontwaardigd over houding minister Klink

GRONINGEN - Noordelijke ziekenhuizen zijn verontwaardigd over de reactie van minister Ab Klink van Volksgezondheid op het artsentekort.
Vorig jaar stuurde het UMCG in Groningen, namens alle ziekenhuizen in het Noorden, een brandbrief naar de minister over het tekort aan specialisten. In die brief pleiten zij voor meer opleidingsplaatsen, maar volgens de minister komen die plaatsen er dit jaar al en is er dus geen probleem meer.
Volgens bestuurder Frans Jaspers van het UMCG, omzeilt Klink het probleem, omdat er behoefte is aan structurele opleidingsplaatsen. Klink heeft alleen toezeggingen gedaan voor landelijke opleidingsplaatsen in 2011 en 2012. Volgens Jaspers is er in het Noorden een ernstig tekort aan kinderartsen, anesthesisten en neurologen. Volgens Jaspers zijn er structurele opleidingsplaatsen in het noorden nodig, omdat is gebleken dat 60 procent van de noordelijk opgeleide specialisten ook in het noorden blijven. Specialisten vanuit het westen aantrekken gaat veel lastiger.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl