Emmen (AV) eenvoudig naar de volgende ronde

Jelle Siekman (Emmen amateurs).mp3
VOETBAL - De amateurs van Emmen hebben zich dankzij een 0-5 zege op Drachten eenvoudig geplaatst voor de volgende ronde van de nacompetitie.
De Emmenaren stonden na de 2-0 thuiszege al met één been in de volgende ronde en ook op Friese bodem bleken de mannen van trainer-coach Erik de Jong duidelijk een maatje te groot voor het jonge team van Drachten. Ondanks de ruime zege had er trouwens nog veel meer in gezeten voor de formatie uit Emmen. In de eerste helft kreeg het net als in de eerste wedstrijd zeker vier opgelegde kansen, maar scoorde via Jelle Siekman maar één keer. Dat hield Drachten aanvankelijk nog aardig in de race. De ploeg uit Friesland kreeg zelfs nog een paar kansen om op gelijke hoogte te komen, maar op het moment dat Emmen via Prenger de 0-2 maakte was het verzet definitief gebroken. Door goals van Oost, Herbers en De Jong werd het uiteindelijk 0-5. Komende woensdag neemt Emmen het in de volgende ronde op tegen LAC Frisia 1883 uit Leeuwarden. De Emmenaren spelen het eerste duel in Leeuwarden. Komende zondag volgt de return.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl