Onrust over pad naar recreatiegebied

HOLLANDSCHEVELD - Onrust in Hollandscheveld over een veel gebruikt pad van het dorp naar recreatiegebied Schoonhoven.
Om bij de recreatieplas te komen maken fietsers en wandelaars sinds jaar en dag gebruik van een zandpad dat over het erf van Arie Burggraaf aan de Oostwijk gaat. Maar Burggraaf is de overlast zat en heeft het pad afgesloten met een hek, een bult zand én een kuil. Volgens Arie Burggraaf is het pad te druk geworden door nieuwbouw in Hollandscheveld en de wandelvierdaagse die er twee keer is langsgekomen.
Vooral het gebruik van het pad door fietsers en mensen op brommers, scooters en zelfs quads levert overlast op. Bovendien geldt op het pad geen recht van overpad. Ook de gemeente en plaatselijk belang staat achter de eigenaar. Ondanks de afsluiting van het pad, wordt het pad nog steeds gebruikt door mensen die over het hek klimmen.
Volgens Burggraaf ligt de bal nu bij de gemeente. Die moet zorgen voor een goed alternatief voor het pad van Burggraaf naar het recreatiegebied.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl