Nieuwe dierentuin op Emmer Es veel duurder

EMMEN - De bouw van een nieuwe dierentuin op de Emmer Es valt twee keer zo duur uit dan was gepland. Dit melden bronnen rondom het dierenpark Emmen.
Donderdagavond is de gemeenteraad in een besloten vergadering bijgepraat. De raadsleden hebben van burgemeester Cees Bijl een spreekverbod gekregen tot vrijdagmiddag, niemand wilde dan ook iets zeggen. Drentse statenleden zeggen niet precies te weten hoe de situatie in Emmen nu is.
De verhuizing, die in 2014 klaar moet zijn, zou volgens die bronnen geen 150 miljoen euro gaan kosten, maar 300 miljoen euro. De raad van commissarissen van Dierenpark Emmen wil dat de gemeente financieel te hulp schiet. Dit kan door een jaarlijkse bijdrage, of met hulp bij het afsluiten van leningen.
CDA statenlid Sietze de Jong pleitte er woensdag in een commissievergadering nog voor een financiële waakhond om grote projecten zoals het Atalantaproject in Emmen te bewaken. De verhuizing van de dierentuin is onderdeel van dit peperdure project.
De Jong constateerde in januari op basis van een december-rapportage van het bureau Twijnstra & Gudde dat de financiën van het dierenpark dramatisch waren. De onderzoekers van Twijnstra & Gudde vroegen zich af of het dierenpark wel in staat zou zijn om de verhuizing te betalen. Burgemeester Cees Bijl twijfelde daar in een spoeddebat toen niet aan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl