Raad Emmen wil dierenpark helpen

ASSEN - Een ruime meerderheid van de gemeenteraad van Emmen is in principe bereid om geld op tafel te leggen voor de exploitatie van het Dierenpark Emmen, omdat dit het visitekaartje is van Emmen.
Dat bleek uit een debat in het radioprogramma Cassata en uit een uitzending van Drents Diep.
De dierentuin komt op jaarbasis 2 tot 3 miljoen euro te kort als gevolg van een daling van het aantal bezoekers. Emmen laat een extern bureau de financiën van de dierentuin doorlichten .De fractievoorzitters Raymond Wanders (PvdA), Bouke Durk Wilms (CDA) en Johan Scheltens (VVD) zijn onder voorwaarden bereid dat geld bij te passen voor de periode tot de verhuizing van de dierentuin. Dat plan zou in 2014 afgerond moeten zijn. CDA en VVD willen dat er een voorstel van het college komt voor steun gedurende die totale 'overwinteringsperiode'.
Fractievoorzitter René van der Weide van Wakker Emmen staat niet afwijzend tegenover exploitatiesteun aan het Dierenpark (onder voorwaarden), maar vindt dat de verhuisplannen moeten worden stopgezet. Het gereserveerde geld moet besteed worden aan het opknappen van de bestaande dierentuin.
Maar volgens de PvdA geeft de financiële positie van het dierenpark eerder reden om de verhuizing te versnellen. Ook volgens het CDA is verhuizing essentieel voor het voortbestaan van de dierentuin. Het CDA stelt wel 'wie betaalt, bepaalt'. Kortom: de gemeente moet in ruil voor dat geld een flinke vinger in de pap krijgen bij het besturen van het dierenpark.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl