Gemeenten investeren niet meer in Drentse Horn

NIEUW-BUINEN - Het Drouwenerpark, de tweede fase van het woningbouwplan Drentse Horn, komt er niet. Er is veel te weinig belangstelling voor de 450 woningen die bij Nieuw-Buinen gebouwd zouden worden.
De gemeenten Borger-Odoorn en Stadskanaal hebben de stekker daarom uit het deelplan van de Drentse Horn getrokken en moeten ieder ruim 1,1 miljoen euro afboeken. Woningcorporatie Lefier, dat de benodigde grond al had aangekocht, sluit niet uit dat het project later alsnog van de grond komt en neemt haar verlies nog niet.
De gemeente Borger-Odoorn (provincie Drenthe) de gemeente Stadskanaal (provincie Groningen) en De Monden BV, dochter van Lefier Zuid-Oost Drenthe (voorheen woningcorporatie Wooncom) sloegen in 2003 samen de handen ineen geslagen om de Veenkoloniën een impuls te geven. De teruglopende werkgelegenheid en het onaantrekkelijk imago werden aangepakt met een ambitieus plan waarbij de toekomstige bewoner veel invloed kreeg op de ontwikkeling van zijn woning en woonomgeving.
Het totale plan ging uit van in totaal 1500 te bouwen woningen in diverse fases. Eén van de doelstellingen was 750 woningen af te zetten aan mensen die binnen Nederland willen emigreren over een afstand van meer dan 100 km. De andere 750 waren dan voor inwoners uit Stadskanaal en Borger-Odoorn en de regio. Van het plan lijkt nu alleen nog de eerste fase (Nieuw Veenlanden) uitgevoerd te worden. Daar zijn 50 kavels verkocht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl