Onderzoek verdubbeling deel N34

EMMEN - Gedeputeerde Bats van verkeer gaat onderzoek doen naar de noodzaak van verdubbeling van de N34 tussen Coevorden en knooppunt Holsloot (A37).
Honderden bedrijven in Emmen en Coevorden willen dat de N34 tussen Holsloot en Coevorden en de weg van Emmen naar Klazienaveen worden verdubbeld. Op deze manier blijven bedrijventerreinen beter bereikbaar, zeggen de ondernemers. Ze willen dat de verdubbelingsplannen door de provincie worden opgenomen in de Provinciale Omgevingsvisie.
Provinciale Staten debatteren woensdag over de Provinciale Omgevingsvisie. De ondernemers uit de Zuid-Oosthoek hopen dat hun voorstel dan ook wordt meegenomen. Het voorstel lijkt dus niet bij voorbaat kansloos. Woensdag praten Provinciale Staten over de Omgevingsvisie.
Vijf fracties in Provinciale Staten drongen in december 2006 ook al op aan op verdubbeling van de N34 tussen Holsloot en Coevorden. Ze vonden dat goed voor de economische ontwikkeling van Zuidoost-Drenthe en vooral Coevorden. Toenmalig gedeputeerde Sipke Swierstra was daar toen op tegen, omdat het aantal auto's op de N34 het verdubbelen nog niet rechtvaardigde. Hij dacht toen dat dit wellicht rond 2020 wel het geval zou zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl