Demonstratie 'Footgolf' in Assen

FOOTGOLF - Footgolf wordt als sport steeds populairder. De sport is een soort kruising tussen voetbal en Golf. Een sport die iedereen kan doen.
De gemeente Assen organiseerde samen met de basischolen een eerste kennismaking met dit nieuwe fenomeen. Het Hof van Saksen opende met de paasdagen een 18-holes FootGolfbaan op het park in Nooitgedacht.
FootGolf is een combinatie van voetbal en golf en wordt gespeeld op officiële golfbanen met holes met een diameter van 53 centimeter. Drijvende kracht achter de nieuwe sport is oud-voetballer Willem Korsten (ex-Vitesse, Leeds United, Tottenham Hotspur). Wat begon als een speletje met teamgenoten na iedere training is uitgegroeid tot een officiële internationale sport.
Nederland heeft de primeur om als eerste landenbond onder de vleugels van de IFGA (International FootGolf Association), gezeteld in Genève, te opereren. De Nederlandse FootGolf Bond behartigt de belangen van de sport in Nederland. Ze stelt haar leden een netwerk van golfbanen ter beschikking. In september van 2009 vond het eerste NK plaats.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl