Roelof Veld

PROVINCIE - Roelof Veld (1944) was in de jaren zeventig achtmaal Nederlands kampioen op het nummer 3000 meter steeple, 10 kilometer, 25 kilometer en de marathon.
In 1978 vestigde hij een lang standgehouden Nederlands record op de marathon in 2.14.02. Daarnaast nam hij deel aan de Europese Kampioenschappen indoor in Rotterdam in 1973 en in 1978 in aan de Europese Kampioenschappen atletiek in Praag. Na zijn actieve topsportcarrière zette hij zich belangeloos in voor de succesvolle coaching en begeleiding van nationale en internationale toppers als Gerard Nijboer, Marti ten Kate, Gerard en Henk Mentink, John Vermeulen en Gerard Kappert. Hij stuurde trainingen aan, fungeerde daarbij als tempomaker en wist talenten te inspireren tot optimale topprestaties. Op die manier stond hij aan de basis van het succes van Gerard Nijboer voor wie de familie Veld een tweede huis vormde.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl