Groen licht voor Noblesse Proteins

WIJSTER - De provincie Drenthe heeft alle bezwaren van omwonenden tegen de komst van Noblesse Proteins op het energietransitiepark in Wijster afgewezen. Bezwaarmakers kunnen nog in beroep gaan.
De bewoners vrezen geuroverlast. Het bedrijf gaat slachtafval van pluimvee omzetten in meel, dat wordt gebruikt in diervoeders. Voor het productieproces is veel warmte nodig, die wordt geleverd door de vuilverbrander van Essent. Het bedrijf gaat gebruik maken van de restwarmte van de afval-verbrandingsovens van Atterro. Attero (voorheen Essent Milieu) investeert 5 miljoen euro in een leiding die de warmte naar het bedrijf transporteert.
De bouw van de fabriek van Noblesse Proteins kost 13 miljoen euro. Uiteindelijk komen er 25 nieuwe arbeidsplaatsen bij. Noblesse Proteins hoopt nog dit jaar met de bouw te kunnen beginnen. Zes grote slachterijen hebben samen het bedrijf opgericht. Noblesse Proteins is het eerste bedrijf dat zich op het park naast de afvalverbrandingsinstallatie van Essent Milieu vestigt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl