Geen opslag kernafval

ASSEN - Er komt geen opslag van kernafval in Drentse zoutkoepels. Een ruime meerderheid van de politieke partijen in de Tweede Kamer is daar tegen.
De regionale kandidaten van PvdA, CDA, GroenLinks en D66 zeiden zaterdag in het Cassata-verkiezingsdebat daar zelfs mordicus op tegen te zijn. De discussie over kernafval in zoutkoepels is weer actueel vanwege plannen voor een tweede kerncentrale in Borssele. Het volgende kabinet moet dat beslissen. Het CDA is in elk geval voor uitbreiding en de VVD wil zelfs meer kerncentrales in plaats van kolencentrales. Maar volgens CDA-kandidaat-kamerlid Margreeth Smilde is ondergrondse opslag van kernafval niet aan de orde. Voor de VVD is het niet de eerste keuze, maar uitsluiten doet de partij het niet.

.

In Cassata debatteerden hierover de regionale kandidaten Agnes Wolbert van de PvdA, Margreeth Smilde van het CDA, Erik Ziengs van de VVD, Mark Sluiter van D66 en Ineke van Gent van GroenLinks.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl