Marc de Maar wint Hood Cycling Classic

c35d7b54e0210406c125773c0037d5a6_wpicture1_1.jpg
c35d7b54e0210406c125773c0037d5a6_wpicture1_1.jpg
WIELRENNEN - Marc de Maar heeft in de Verenigde Staten de Mt Hood Cycling Classic op zijn naam geschreven.
De 26-jarige Assenaar van het team 'UnitedHealthcare' zag in de laatste etappe zijn leidende positie niet meer in gevaar komen. De Mt Hood Cycling Classic is de eerste Noord-Amerikaanse etappekoers die Marc de Maar op zijn naam weet te schrijven.
Marc de Maar startte met een goede proloog waarin hij negende werd. In de eerste etappe werd hij achter zijn Amerikaanse ploeggenoot Morgan Schmitt tweede. Tevens werd Schmitt klassementsleider. In de tweede etappe werd Marc de Maar 'per ongeluk' klassementsleider. Hij werd derde in de die etappe, waar de klassementsleider in dezelfde tijd dertiende werd. Echter werd Schmitt beboet met 20 strafseconden omdat hij zich onreglementair terug had laten brengen in het peloton na een lekke band.
Marc de Maar verstevigde zijn leidende positie door de derde etappe, een individuele tijdrit over 29.8 kilometer, te winnen. In de vierde etappe, de koninginnerit, ontsnapte er een kopgroep van vier renners. Omdat de leidende positie van Marc de Maar in het gedrang kwam, besloot hij solo het gat proberen te dichten. Hier slaagde hij echter niet in, maar wist wel als vierde over de meet te komen en daarmee de leiderstrui steviger om zijn schouders te krijgen. In de slotetappe, waarin hij als tiende finishte, kwam zijn koppositie niet meer in gevaar.
De Mt Hood Cycling Classic is de eerste Noord-Amerikaanse etappekoers die Marc de Maar wist te winnen. Volgende week start De Maar in de Canadese Tour de Beauce.
(bron wielerland.nl)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl