Nostalgie bij Race of the Champions

PROVINCIE - Tijdens de Race of the Champions in Assen vond in september ook de Party of the Classic Champions, de motorwegrace reünie van Nederland, plaats.
Tal van bekende oud-coureurs waren in het rennerskwartier te vinden en een aantal van hen, Wil Hartog, Boet van Dulmen, Bert Smit, Marcel Ankoné en Jan Huberts reden enkele ronden op hun prachtige historische motorfietsen.
Het is een goede traditie geworden dat de SMA (Stichting Motorwegraces Assen) aan het eind van het seizoen ereprijzen uitreikt. Tijdens de Race of the Champions heeft de SMA de winnaars van de verschillende prijzen bekend gemaakt.
Gareth Jones
De 22-jarige coureur Gareth Jones kreeg de titel Rookie of the Year. Dit is een prijs van de Stichting Motorwegraces Assen en de Motorclub Assen en Omstreken, gesteund door de KNMV en het TT Circuit Assen. De Australiër Jones onderscheidde zich van alle coureurs die in 2009 voor het eerste jaar uitkomen in de klassen 125cc, 250cc, Dutch Superbikes en Supersport. De coureur die de meeste punten behaalt, ontvangt de titel Rookie of the Year. Gareth Jones komt uit in de klasse Dutch Superbike en is dit seizoen in zijn debuutjaar direct kampioen geworden.
Duntep Racing Team
De titel Team van het Jaar 2009 is toegekend aan het "Duntep Racing Team". De keuze voor dit team is ingegeven omdat het team al vele jaren een constante en stabiele factor is de Nederlande wegrace is. Qua professionaliteit, teampresentatie, PR, uitstraling en relatiemarketing, vormt het team al meerdere jaren een verrijking in de Nederlandse wegracerij.
Willem de Raadt
De Gouden Motorster, een onderscheiding voor iemand met grote verdiensten voor de Nederlandse wegracesport, is aan Willem de Raadt toegekend. De Raadt uit Harlingen is vele jaren actief in de motorwegrace, en sinds 1995 lid van de wegracecommissie van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging KNMV. Als technicus is hij hoofd van het team technische officials Ook heeft Willem de Raadt een belangrijk aandeel geleverd om de FIM-reglementen gelijke tred te laten houden met de technische ontwikkelingen.
tekst racesport.nl
foto's: Wim Echten (1e Wil Hartog, 2e en 3e Egbert Streuer, 4e Anton Straver

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl