Rossi schreef vorig jaar historie in Assen

PROVINCIE - Valentino Rossi is er dit jaar dus niet bij, zoals het na twee operaties lijkt. Hij scheef in 2009 historie in Assen door op magistrale wijze zijn honderste Grand Prix overwinning te pakken.
De Italiaan startte vanaf Pole Position en was na de tweede ronde onaantastbaar. Alleen Valentino Rossi en Giacomo Agostini, zijn illustere landgenoot, hebben de grens van honderd overwinningen doorbroken. Rossi vierde zijn overwinning als vanouds met de leden van zijn fanclub. Voor deze historische overwinning had de fanclub een meters lang spandoek gemaakt waarop foto's waren afgebeeld van al zijn overwinningen.
Na de trainingen was het al bijna zeker dat Rossi in Assen zou winnen.
De Italiaanse wereldkampioen pakte de pole en liet daarbij iedereen in het stof bijten. Een goede start van Stoner zorgde ervoor dat de Ducati rijder in de eerste ronde al de leiding nam. Al snel kwam Rossi langszij en hield dit vast tot het einde. Jorge Lorenzo kwam na een langzame start gestaag naar voren. Lorenzo probeerde het gat met Rossi te dichten, maar tevergeefs. Het was een glorieuze wedstrijd voor Valentino Rossi. Yamaha coureur Lorenzo pakte de tweede plaats en Casey Stoner werd derde.
Zeges Valentino Rossi in Assen
1997 125cc Aprilia
1998 250cc Aprilia
2002 MotoGP Honda
2004 MotoGP Yamaha
2005 MotoGP Yamaha
2007 MotoGP Yamaha
2009 MotoGP Yamaha
Totaal Assen: 7 keer
1 keer 125cc Aprilia
1 keer 250cc Aprilia
1 keer MotoGP Honda
4 keer MotoGP Yamaha

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl