Hoger beroep in fraudezaak Icare

PROVINCIE - ASSEN - Het Openbaar Ministerie heeft hoger beroep aangetekend tegen de straf die een oud-topman van thuiszorg Icare te Meppel op 1 juni opgelegd kreeg. Voormalig topman Bart V.
werd door de Noordelijke fraudekamer veroordeeld tot één jaar celstraf. Het Openbaar Ministerie eiste ruim een maand eerder zes jaar cel tegen V. Het OM vindt dus de opgelegde straf te laag.
V. is veroordeeld wegens witwassen van geld en oplichting. Van de meeste beschuldigingen is hij vrijgesproken, zoals belastingfraude. Volgens de aanklacht zou de oud-topman Icare voor tussen de 5 en 10 miljoen euro hebben benadeeld door onder meer de verkoop van panden. De rechtbank achtte alleen witwassen en oplichting rond de verkoop van een pand in Dronten bewezen. V. moet daarom 589.000 euro aan Icare terugbetalen.
Medeverdachte Elisabeth F. werd door de rechtbank veroordeeld tot anderhalf jaar cel wegens valsheid in geschrifte en oplichting. De tweede topman Jan B. kreeg een straf van een jaar opgelegd voor het witwassen van 590.000 euro. Tegen hem was 30 maanden cel geëist.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl