Onderzoek toegankelijkheid Drentse stembureaus

ASSEN - Zorgbelang Drenthe heeft woensdag de toegankelijkheid van stembureaus onderzocht, naar aanleiding van de gang van zaken in maart, bij gemeenteraadsverkiezingen.
Toen werd veel geklaagd over de stembureaus; de toegang was slecht, de verlichting soms beroerd en er was onduidelijkheid over de vraag of mensen wel of niet begeleid mochten worden bij het stemmen. Sven Romkes van Zorgbelang Drenthe, zelf rolstoelpatiënt, nam woensdagochtend de proef op de som. Het mobiele stembureau in een touringcar in Meppel bleek niet te doen voor Romkes. Bij een ander stembureau in Hoogeveen moest hij met de rolstoel door een zandbak. Een stembureau in een verzorgingshuis in Beilen was wel goed toegankelijk maar moeilijk te vinden. Zijn eigen stembureau in Assen was goed toegankelijk.
Mensen met klachten over de toegankelijkheid van een stembureau kunnen terecht bij het speciale Meldpunt dat Zorgbelang Drenthe heeft ingesteld op haar website, www.zorgbelangdrenthe.nl.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl