Wethouder Braam Coevorden opgestapt

COEVORDEN - Wethouder Geert Braam van Coevorden is dinsdagavond opgestapt. De PvdA bestuurder deed dit tijdens de maandelijkse raadsvergadering.
Uit onderzoek bleek dat de gemeente grote fouten heeft gemaakt bij een grote grondaankoop in 2005. Braam is hiervoor politiek verantwoordelijk en nam ontslag. Bij de grondaankoop werd afgesproken dat betaling volgde als alle ruimtelijke procedures klaar waren. Omdat dit nog steeds niet het geval is loopt Coevorden veel geld mis. Volgens de ex-wethouder was hij verantwoordelijk maar ligt de schuld grotendeels bij het vorige college en de ambtenaren.
Ex-wethouder Braam van Coevorden is wel degelijk geïnformeerd over het gevoelige dossier in de kwestie Wildkamp. Dit zegt de voorganger van Braam, het huidige Gemeentebelangen-raadslid Henk Bouwers. Volgens Braam is hij niet goed voorgelicht door het vorige college. Bouwers stelt dat hij tot twee keer toe alle belangrijke Coevorder dossiers voor zijn opvolger op een rijtje heeft gezet. Volgens hem heeft Braam de kwestie Wildkamp gewoon onvoldoende aandacht gegeven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl