Armoedebestrijding niet goed genoeg

PROVINCIE - MEPPEL - De armoedebestrijding in de gemeente Meppel moet veel efficiënter. Dat zegt de Meppeler VVD lijsttrekker Ton Dohle.
De armoedebestrijding in die gemeente bestaat uit allerlei maatregelen; zoals langdurig werklozen helpen met het zoeken naar werk, maar ook financiële voordelen voor mensen die het niet zo breed hebben. Volgens VVD voorman-Dohle moet het roer drastisch om.
Wethouder Ko Scheele kan zich niet vinden in het voorstel van Meppeler VVD lijsttrekker en collega wethouder Ton Dohle om de armoede bestrijding in Meppel drastisch te veranderen. Volgens Dohle blijft er nu veel geld hangen bij de organisaties die allemaal betrokken zijn bij de minimaregelingen en reïntegratie van werklozen. Dohle denkt dat het efficiënter is om geld rechtstreeks aan de minima te geven in plaats van via allerlei organisaties.
Een adviesbureau deed onderzoek naar de aanpak van de gemeente Meppel als het gaat om de reïntegratie van werklozen. De resultaten van dat rapport worden binnenkort bekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl