Vaarverbinding Erica-Ter Apel geopend

ERICA - De eerste fase van de vaarverbinding tussen Erica en Ter Apel is weer begaanbaar. Het betreft het traject tussen Ter Apel en het Veenpark bij Barger-Compascuum.
Daar varen was jarenlang niet meer mogelijk, maar donderdag voeren de eerste boten door het vernieuwde kanaal.
Dammen zijn vervangen door bruggen en de bestaande bruggen op het traject zijn gerenoveerd en gemoderniseerd. Daarnaast zijn twee historische sluizen uit 1890 in ere hersteld, is er 14 km aan oeverbescherming aangebracht en ruim 40.000 m³ bagger uit het kanaal verwijderd. De kosten voor de afgeronde werkzaamheden zijn circa 13 miljoen euro.
Met schallende scheepshoorn verrichtten gedeputeerde Munniksma, wethouder Houwing-Haisma en waterschapsbestuurder Van der Wal de doorgang voor het recreatieverkeer. Momenteel wordt gewerkt aan de voorbereiding van de tweede fase van het Veenpark bij Barger-Compascuum naar de Bladderswijk bij Erica. Het tracé is een grotendeels nieuw te graven kanaal door het Oosterbos en de Hondsrug.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl