Criminoloog overtuigd van misdrijf Willeke Dost

ASSEN - Criminoloog en psycholoog Harrie Timmerman gaat er nog steeds vanuit dat Willeke Dost slachtoffer is van een misdrijf, ondanks dat haar lichaam nog steeds niet gevonden is bij de boerderij van haar pleegouders in Koekange.
Timmerman sloot in het programma Cassata de andere mogelijkheden uit.
Volgens Timmerman zijn er aanwijzingen dat de pleegouders er bij betrokken zijn, omdat informatie die zij eerder verstrekten niet klopte met de waarheid. Timmerman maakte deel uit van een coldcase-team dat zich bezig hield met de verdwijning van Willeke Dost.
Willeke verdween in 1992 uit haar pleeggezin in Koekange en sindsdien is er niets meer van haar vernomen. De politie ging tot voor kort alleen uit van verdwijning, maar houdt nu toch ook rekening met een misdrijf. Pleegmoeder en pleegbroer zijn aangehouden en blijven nog een week langer in voorarrest voor verhoor.
Na het beëindigen van een detacheringscontract is Timmerman om medische redenen met prepensioen gegaan. Sinds die tijd houdt hij zich, samen met rechercheur Dick Gosewehr, bezig met gerechtelijke dwalingen, onopgeloste moordzaken en vermissingen die nooit goed onderzocht zijn

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl