Langendijk nieuwe trainer heren E&O

HANDBAL - E&O uit Emmen heeft in de 43-jarige Arthur Langendijk een nieuwe trainer gevonden voor de heren.
Langendijk, die het afgelopen seizoen trainer was van eredivisieclub HARO in Rotterdam, is de opvolger van Peter Portengen die na twee jaar afscheid neemt van de Drentse club. "E&O komt op een perfect moment", aldus Langendijk.
Langendijk woont in Beuningen en is full-time leraar in het zogeheten ZMOK onderwijs, speciaal voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen. "Maar doordat ik dertien jaar lang mij ADV-dagen heb gespaard ben ik een heel jaar vrij en kan ik me volledig richten op het trainerschap bij E&O."
De nieuwe trainer van E&O heeft jaranlange handbalervaring, als speler en ook als trainer. Op zijn cv staan de heren van Swift Arnhem, De Gazellen, UDSV, Groene Ster en dus HARO. Ook trainde hij de dames van AAC.
Vorig seizoen verliet hij Groene Ster om in de eredivisie aan de slag te gaan bij HARO. Langendijk wilde op zoek naar meer profssionaliteit en meer trainingsuren. Maar dat viel uiteindelijk tegen. De trainingen in Rotterdam werden matig bezocht en het ambitieniveau van de club bleef achter bij de verwachtingen van de coach. In plaats van de optie in zijn contract te lichten en met twee jaar te verlengen, nam hij afscheid. Maar hij deed dat wel nadat hij HARO behoedde voor degradatie naar de eerste divisie.
"Het is nog niet zeker of het huidige team van E&O ook na de zomer nog compleet is. Dat weet je nooit in het handballen. De transferperiode sluit pas halverwege augustus, maar de voortekenen lijken goed. Ik ga ervan uit dat spelers als Joeri Verjans en Leon van Schie ook na de zomer nog gewoon voor E&O spelen", aldus Langendijk.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl