Bemiddelaar VOLE en Groningen Airport Eelde

EELDE - Burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper bemiddelt in het slepende conflict tussen Groningen Airport Eelde en de Vereniging Omwonenden Vliegveld Eelde, VOLE.
Van Vliet-Kuiper is tot eind juni burgemeester van Amersfoort. In november keurde Brussel de staatssteun voor de aanleg van de baanverlenging van het vliegveld goed. Maar VOLE heeft al aangekondigd dat ze alsnog met alle mogelijke middelen de verlenging van de start- en landingsbaan wil tegenhouden.
Van Vliet-Kuiper is voor beide partijen een acceptabele bemiddelaar. Hoewel Van Vliet geen ervaring heeft met uitbreidingsplannen van luchthavens, heeft ze in het verleden wél bewezen soortgelijke conflicten goed op te kunnen lossen. Daarom vindt gedeputeerde Rob Bats haar de aangewezen persoon om de impasse rondom de luchthaven te doorbreken. En het is beslist geen mission impossible, zegt Bats.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.