Kim Renkema naar Volley Stuttgart

VOLLEYBAL - Kim Renkema gaat na de zomer aan de slag in Duitsland. De 22-jarige Hoogeveense heeft een contract getekend voor Volley Stuttgart, een club die uitkomt in de hoogste divisie.
Renkema begon haar loopbaan bij Olhaco in Hoogeveen en via DOK Dwingeloo zette ze de stap naar de eredivisie. In de afgelopen jaren kwam ze achtereenvolgens uit voor Sneek, Rijnmond, AMVJ, Longa 59 en Weert.
Vanwege haar ambities in de zaal zet ze haar beachcarriere voorlopig in de ijskast. "Ik wil me helemaal toeleggen op de zaal. Het gaat echt heel goed de laatste tijd en daarom concentreer ik me nu volledig op Stuttgart. Het niveau in Duitsland is heel hoog. Ik denk na de hoogste en tweede divisie in Italië is de competitie in Duitsland de derde sterkste van de wereld", aldus Renkema.
Of ze via Stuttgart ook in beeld kan komen voor het nationale team is de grote vraag. "Ik vind dat ik in aanmerking kom, maar wil me daar niet teveel mee bezig houden. Ik ga gewoon mijn best doen en dan zie ik het vanzelf."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl