Imtech: gewassen telen met kunstlicht

COEVORDEN - Een revolutionair nieuw kassensysteem voor groenten en planten is ontworpen door technisch dienstverlener Imtech, met een vestiging in Coevorden.
Het gaat om een soort zwarte doos met led-verlichting. Maar het kan ook een gebouw zijn op elke willekeurige plek ter wereld.
Zo is een gebouw van veertien teeltlagen op een oppervlakte van 100 bij 100 meter volgens het bedrijf voldoende om een stad van 140.000 inwoners van verse producten te voorzien. Het bedrijf verwacht dat binnen enkele jaren overal ter wereld dergelijke kwekerijen kunnen ontstaan.
Groenten, fruit, bloemen en planten hoeft dus niet meer geteeld te worden op het land, maar komen op milieuvriendelijke wijze vanaf een relatief kleine oppervlakte. Volgens PlantLab en technisch dienstverlener Imtech is dat de toekomst als het gaat om de land- en tuinbouw. Het concept staat nog in de kinderschoenen, maar wordt door Imtech gezien als een uitkomst voor het stedelijk gebied, maar ook voor de traditionele land- en tuinbouwgebieden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl