Iwema opnieuw in de punten

MOTORSPORT - Motorcoureur Jasper Iwema uit Hooghalen is zondag tijdens de Grote Prijs van Engeland op het circuit van Silverstone als dertiende geëindigd.
Iwema kwam na en slechte start de eerste ronde als 17e door, lag een ronde later in de punten en raakte in gevecht met Jonas Folger, Adrian Martin, Simone Grotzky, Marcel Schrötter en Sturla Fagerhaug. Tijdens de race wisselden de posities enigszins maar op de finish was het Iwema die voor al deze rijders als 13e over de finish kwam.
De overwinning ging naar Marc Marquez. De Spanjaard boekte na een spannend duel met zijn landgenoot Pol Espargaro zijn tweede opeenvolgende zege. Bradley Smith werd op grote achterstand derde. Espargaro nam de leiding in het WK-klassement over van de Spanjaard Nicolas Terol. Iwema scoorde drie punten en is inmiddels een constante factor in de lichtste klasse geworden. De coureur die rijdt voor het Italiaanse CBC Corse-team op een Aprilia, is alle vijf GP's van dit seizoen tussen de plaatsen tien en vijftien geëindigd. Volgend weekeinde bij de TT van Assen mikt de Iwema op een klassering bij de beste tien.
Roy Pouw uit Kerkenveld die een wild-card heeft voor de TT kwam dit weekend uit tijdens IDM races op de Sachsenring. De Drent die vorig week tijdens wedstrijden op het TT-circuit de nodige technische problemen kende, had ook nu geen goed gevoel bij zijn machine. Pouw kwalificeerde zich als 24 voor de wedstrijd van vandaag, maar besloot zaterdagavond om zijn boeltje bij elkaar te pakken en naar huis te gaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl