ANWB met slijpschijf op pad bij TT

PROVINCIE - De ANWB zet bij de TT mensen met een slijpschijf in om motorrijders te helpen die hun sleutels kwijt zijn en waar dus het stuur- of kettingslot niet meer van open kan.
Door het mooie weer is de kans op verlies van sleutels veel groter. Het mooie weer zorgt er namelijk voor dat mensen niet alleen snel uit hun dak gaan, maar ook snel uit de kleren. En in zo'n motorpark willen dan nog wel eens de sleutels achterblijven, die vervolgens zijn verdwenen.
De ANWB zorgt er ook voor dat gestrandde motoren kostenloos worden opgehaald en naar een plek gebracht, waar de motor dan volgende week weer kan worden opgehaald. Dat geldt ook voor buitenlandse motoren. De ANWB voorspelt door de mooie zomerse temperaturen dat er meer bezoekers zullen komen. De ANWB merkte al dat dinsdag de TT-campings vele sneller volstroomden.
Dat betekent volgens de ANW ook meer kans op files en dus meer problemen met verhitte auto's en dorstige inzittenden. De ANWB adviseert om water mee te nemen, om te drinken en als koelwater voor de radiator van de auto. Volgens de ANWB zijn overigens alle ingrediënten voor een fantastische TT aanwezig.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl