Jasper Iwema traint als 13e in 125 cc

MOTORSPORT - Jasper Iwema uit Hooghalen heeft tijdens de eerste vrije training voor de TT van zaterdag een dertiende tijd neer gezet.
Op zijn speciale oranje-machine snelde hij naar een rondetijd van 1.45.500. dat was bijna twee seconden langzamer dan de tijdsnelste. Dat was de Spanjaard Nicolas Terol met 1'43.208
Hiermee was Terol twee tiende sneller dan zijn landgenoot Marc Marquez, die 1'43.403 reed. Lange tijd stond Pol Espargaro aan kop, maar hij moest uiteindelijk genoegen nemen met de derde tijd, met 1'43.684. Deze Spanjaarden zijn ook het top trio in het 125cc kampioenschap.
Michael van der Mark, de tweede vaste Nederlandse rijder in de 125cc klasse, realiseerde een tijd van 1'48.203. Jerry van de Bunt, Ernst Dubbink en Roy Pouw uit Kerkenveld reden naar de respectievelijke 28e tot en met de 30e tijd. Alle wildcard rijders moeten dus nog hun tijden verbeteren om zaterdag te mogen starten. Maar Pouw lijkt binnen de limiet te kunnen komen.
Vanwege een verkeerde afstelling kwam Iwema na vijf ronden de box van zijn team binnenrijden waarna zijn monteurs besloten de afstelling radicaal te veranderen en dus met succes. Hij zegt tevreden te zijn. Voor zaterdag mikt hij op een klassering bij de eerste tien. Iwema kan zaterdag bij de tachtigste TT rekenen op massale steun van zijn fans. Bij de bocht Duikersloot zal zelfs een speciaal tribunevak voor hem zijn ingericht. Naar verwachting zitten daar twee- tot driehonderd supporters van 'Nummer 53'.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl