Lorenzo en Stoner snel in vrije training MotoGP

PROVINCIE - Leider in het kampioenschap Jorge Lorenzo heeft in de eerste vrije training van de MotoGP voor de TT van Assen donderdag de snelste tijd gerealiseerd. De Spanjaard reed 1'35.
169 en was hiermee elf honderdste sneller dan zijn concurrent Casey Stoner. De Australier zette een tijd van 1'35.180. Nicky Hayden zette aan het einde van de kwalificatie de derde tijd neer. Met 1'35.686 was de rijder een halve seconde langzamer dan Lorenzo en Stoner.
Dovizioso en Pedrosa, de nummer twee en drie van het kampioenschap, zette de vijfde en de zesde tijd op de klokken. Marco Melandri reed met 302.1 kilometer per uur de topsnelheid.
In de nieuwe Moto2 klasse was het Andrea Iannone die tijdens de eerste vrije training de snelste tijd noteerde. De Fimmco Speed Up rijder was een fractie sneller dan Toni Elías en Ratthapark Wilairot die de sessie als tweede en derde afsloten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl