Volle tribunes en binnenstad bij TT

ASSEN - De kwalificaties voor de TT van zaterdag hebben vrijdag veel bezoekers getrokken.
Op dit moment heeft de organisatie nog geen exacte cijfers, maar dat er door het mooie weer veel meer mensen naar Assen zijn gekomen dan verwacht, is nu al duidelijk. De belangstelling voor de eerste trainingsdag was donderdag gelijk aan dat van vorig jaar. Er kwamen donderdag 9500 betalende bezoekers naar het circuit.
Het is met de TT ook nog niet eerder zo druk geweest in het centrum van Assen als dit jaar. Dat zegt Nico Vanderveen, secretaris van de Binnenstadsvereniging Assen. Hij wijt dat aan het mooie weer en het aantrekkelijke programma van de muziekoptredens.
Volgens Vanderveen heeft vooral de horeca het extreem druk. 'De kroegen zitten al sinds woensdag bomvol.' Normaal gesproken wordt er tijdens de TT-week op woensdag en donderdag voornamelijk feestgevierd door de Assenaren zelf. Maar deze keer waren er ook bijzonder veel bezoekers van buiten de stad aanwezig.
Een woordvoerder van de VVV Assen bevestigde dat de drukte dit jaar vroeg is begonnen. 'Vorig jaar hadden wij het vooral op donderdag en vrijdag druk. Dit jaar begon het maandag meteen al.' Een hotel of bed and
breakfast is volgens de zegsman nauwelijks nog te boeken in of rondom Assen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl