TT-nacht rustig verlopen

PROVINCIE - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond de motorrace TT op het circuit in Assen achttien aanhoudingen verricht.
Het ging om mensen die zich schuldig hadden gemaakt aan zaken als diefstal, vernieling, openlijke geweldpleging, mishandeling, belediging van de politie, brandstichting, verboden wapenbezit en openbare dronkenschap.
In Witten heeft een aantal campinghouders het druk gehad met het handhaven van de orde op hun camping. Zij moesten agressieve bezoekers van hun camping verwijderen. Onderlinge afspraken leidden er toe dat deze personen ook op de andere campings met behulp van een 'sms-alert' zijn geweigerd. Bij conflicten of confrontaties met vervelende bezoekers heeft de politie de campingeigenaren, veelal op de achterhand, bijgestaan. Deze samenwerking wierp volgens de politie zijn vruchten af waardoor het verder rustig bleef op de campings.
De politie zoekt nog naar een bromfietser die na het negeren van een stopteken inreed op een agente. Zij bleef ongedeerd. Elf mensen kregen een proces-verbaal wegens rijden onder invloed. Volgens de politie is de
traditionele TT-nacht daarmee relatief zonder al te grote problemen verlopen. De tachtigste TT-nacht trok zo'n 40.000 bezoekers. Vorig jaar waren dat er circa tienduizend meer.
Een 60-jarige motorrijder uit Harderwijk is zaterdagochtend verongelukt op de A28 ter hoogte van Nunspeet, meldde de politie. De man raakte vermoedelijk bij het invoegen de controle over de motor kwijt, waardoor hij viel en tegen de vangrail botste. Hij was op slag dood.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl