Start bouw Citadel in Assen

ASSEN - De bouw van het project De Citadel in Assen start dinsdag. Om voor subsidies in aanmerking te komen moet de bouw ook voor 1 juli beginnen. De bouw duurt drie jaar.
De provincie trok in februari het project vlot met een bijdrage van één miljoen euro . Het was lange tijd onduidelijk of het bouwproject aan tussen de Rolderstraat en de Kloekhorststraat door kon gaan. Projectontwikkelaar Bemog spande bijvoorbeeld een jaar geleden een kort geding aan omdat het contract over de winkelvoorzieningen niet nagekomen zou worden.
'Het betekent een flinke impuls voor de werkgelegenheid in de bouw', zo stelde gedeputeerde Janny Vlietstra vier maanden geleden, toen geld beschikbaar werd gesteld. In De Citadel komen onder andere 93 appartementen, 63 stadswoningen, een winkelcentrum van 12.000 vierkante meter en een parkeergarage voor 700 auto's. Voor een deel van de winkelruimte is een huurovereenkomst gesloten met Mediamarkt en Jumbo Supermarkten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl