Miljoenentekort Emco

PROVINCIE - EMMEN - Werkvoorzieningsschap Emco kampt opnieuw met een miljoenentekort, zo maakte het bestuur vrijdagmorgen bekend. Bij het werkvoorzieningsschap werken ruim 2000 mensen.
Volgens Emco-voorzitter Kuper was een tekort van drie miljoen begroot, maar zijn er extra kosten gemaakt in verband met het aanpassen van salarissen en door een slechte bedrijfsvoering. Hij vreest dat het tekort wel eens op vijf miljoen euro uit zou kunnen komen. Kuper meent dat Emco vooral veel marktgerichter moet gaan werken. De tekorten komen voor rekening van de gemeenten Emmen, Borger-Odoorn en Coevorden. De financieel directeur staat inmiddels op straat. De ondernemingsraad (OR) van het werkvoorzieningsschap Emco in Zuidoost- Drenthe heeft al jaren gewaarschuwd voor grote financiële problemen. Dat zegt voorzitter Panman naar aanleiding van de verwachte tegenvaller van vijf miljoen euro die de Emco donderdag bekend maakte. Een deel van het tekort wordt veroorzaak door slecht financieel beleid. De OR is daarover niet verbaasd. Volgens voorzitter Panman heeft de OR de directie in het verleden meermaals gewaarschuwd dat plannen financieel niet goed onderbouwd waren. Panman vindt verder dat het personeel zo vlak voor de vakantie niet fatsoenlijk is geïnformeerd over de problemen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl