Nationaal hitteplan in werking

ASSEN - Het RIVM heeft vanwege de aanhoudende hoge temperaturen het Nationaal Hitteplan in werking gesteld. Dat gebeurt bij minimaal vier dagen op rij met temperaturen van 27 graden of meer.
Het hitteplan houdt in dat er extra aandacht wordt gevraagd voor de risico's van hitte, met name voor gevoelige groepen als ouderen.
Hoge temperaturen belasten het hart en de bloedvaten. Vooral oudere mensen hebben daar last van. Het RIVM geeft het advies extra water te drinken, inspanning te vermijden en zoveel mogelijk uit de warmte te blijven. Volgens een woordvoerder van het RIVM hebben ouderen vaak het idee dat ze genoeg drinken terwijl dat niet zo is. Mantelzorgers, verzorgingshuizen en familieleden worden gevraagd een extra oogje in het zeil te houden.
Het blijft de komende week nog zomers warm. In het weekend wordt het met meer dan dertig graden op veel plaatsen zelfs tropisch warm. Het Hitteplan werd in 2007 opgesteld in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid. Een jaar daarvoor vielen door de hete zomer veel doden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl