Zelfmoord Emmenaar roept vragen op

EMMEN - De advocaat van de man uit Emmen, die vorige week zelfmoord pleegde in de gevangenis van Ter Apel, is verbaasd dat het zijn cliënt is gelukt zichzelf van het leven te beroven.
Volgens de advocaat zouden mensen in de gevangenis veilig moeten zijn en tegen zichzelf beschermd moeten worden.
De 22-jarige Emmenaar werd onder meer verdacht van een schietpartij, begin deze maand op het Marktplein in Emmen. De schietpartij zou te maken hebben met De Albanezen, gewelddadige criminelen uit voormalig Joegoslavië en Turkije, die de drugshandel in Emmen beheersen. Hij zou zelfmoord hebben gepleegd uit angst voor represailles.
Het is de tweede keer dit jaar dat iemand zich van zijn leven berooft in de gevangenis van Ter Apel. Justitie wil niet zeggen of bekend was dat de man suïcidaal was en of extra maatregelen zijn genomen om hem te beschermen tegen zichzelf. De zelfmoord is gemeld bij de politie. Uitgezocht wordt nog of verder onderzoek nodig is.
De éénmansfractie LEF maakt zich grote zorgen over toenemend drugsgeweld in Emmen. LEF wil dat burgemeester Bijl in kaart brengt hoe groot de drugsbende is en hoe gewelddadig de leden zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl