Jasper Iwema valt in eerste ronde

MOTORSPORT - Jasper Iwema heeft weinig plezier beleefd aan de Grand Prix van Catelonië. De Drent kwam tijdens de kwalificatietraining na vijf rondjes al ten val.
Meer dan een twintigste kwalificatietijd zat er niet in. In de warm-up zondagochtend ging het nog redelijk, maar in de race ging het vervolgens opnieuw mis. De coureur uit Hooghalen kwam in de eerste ronde opnieuw in aanraking met het asfalt en de race was voor de CBC Corser rijder al voorbij.
De overwinning ging voor de vierde achtereenvolgende keer naar Marc Marquez. De Spanjaard die vorig week dus ook de TT in Assen op zijn naam zette nam inde beginfase de koppositie over van Bradley Smit en liep vervolgens langzaam weg van de concurrentie. Achter Marquez streden Pol Espargaro, Smith en Nicolas Terol en verbeten strijd om de tweede plaats. Terol kwam in de laatste ronde ten val en Smit profiteerde van een foutje van Espargaro en pakte de tweede plaats. Espargaro werd derde.
In het kampioenschap is Marquez met deze vierde overwinning naar de leiding van het kampioenschap gekomen waarbij hij met 132 punten één punt meer heeft dan Espargaro terwijl Terol door zijn crash blijft steken op 118 punten. Iwema zakte van de dertiende naar de veertiende plaats en heeft 20 punten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl