Solar team Drenthe College komt door technische keuring

dc11cca52c4af6aac1257755003b1d57_wpicture1_1.jpg
dc11cca52c4af6aac1257755003b1d57_wpicture1_1.jpg
EMMEN - De zonneboot van het Drenthe College mag meedoen aan de Frisian Solar Challenge, de elfstedentocht voor boten op zonne-energie.
De boot van de school is vrijdag door de technische keuring gekomen. De boot doet mee in de B-klasse, voor twee personen.
Of de boot ook echt mee mag doen wordt zondag bekeken tijdens de tien kilometer lange proloog. Hier moeten ze laat zien dat het zonneschip de minimum snelheid van acht kilometer kan behalen. Er worden daarna nog sprintwedstrijden gehouden die niet meetellen voor het klassement, maar wel de startvolgorde bepalen.
Twee jaar geleden mocht de boot van het Drenthe College in Emmen niet mee doen aan de hoofdrace omdat ze een technisch probleem hadden en de herkansing niet door ging vanwege de slechte weersomstandigheden.
De eerste echte etappe start maandag in Leeuwarden en de finish is na de elfsteden-route op zaterdag 10 juli in de Friese hoofdstad. Aan de Solar Challenge doen 44 teams mee uit diverse landen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.