Duitsland in mineur

EMLICHHEIM - Grote verslagenheid woensdagavond bij onze Oosterburen. In de halve finale van het WK-voetbal in Zuid-Afrika werd Duitsland met 1-0 verslagen door Spanje.
Daarmee staan de Spanjaarden dus zondag in de finale tegen Nederland. Onder meer vlak over de grens bij Coevorden in Emlichheim was de domper goed voelbaar. Ook veel Nederlanders waren enigszins aangeslagen. Die hadden graag revanche genomen op de verloren WK-finale tegen Duitsland in 1974.
De Duitse krant Bild meldt op de website: ES IST AUS (het is over). Na de zege van Oranje werd nog gemeld: 'Gefeliciteerd Oranje. Zondag zien we elkaar.' Volgens de Duitse bondscoach wordt Spanje nu wereldkampioen. 'Willkommen im Land des Weltmeisters.' Dat hoopt directeur betaald voetbal Henk Kesler op een spandoek te kunnen zetten en vervolgens bij de Duitse grens, in de buurt van zijn woonplaats Enschede, op te hangen. Tegelijkertijd gaan Nederlanders de laatste jaren steeds vaker naar Duitsland op vakantie. Dat blijkt woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl