Margreeth de Boer: verknocht aan Drenthe

ed1e13b5cac9f3dbc125775c003ae241_wpicture1_1.jpg
ed1e13b5cac9f3dbc125775c003ae241_wpicture1_1.jpg
ZEIJEN - Margreeth de Boer, vanaf 15 augustus waarnemend-burgemeester van Hoogeveen, heeft niet het voornemen om Hoogeveen op de kaart te zetten. 'Dat kun je niet verwachten in z'n korte tijd.
Dat zou pretentieus zijn....Je moet daar zijn waar dat van een burgemeester wordt verwacht.' De Boer zegt dat in een gesprek met Hans Vonk in een kennismakingsfilmpje van de gemeente Hoogeveen.
Dat Margreeth de Boer op 71-jarige leeftijd aan deze tijdelijke klus van hooguit een half jaar begint lijkt opmerkelijk na een zware bestuurlijke loopbaan en nog een waslijst aan nevenfuncties. 'Ik voel me net zo fit als 15 jaar geleden. Ik dacht direct ontzettend leuk omdat nog een keer te doen, een uitdaging in een gemeente die ik niet ken, maar Drenthe ken ik wel goed. Ik ben helemaal verknocht geraakt aan Drenthe en Zeijen, we gaan hier ook niet weer weg, al wonen alle familieleden in het westen.'
De Boer was eerder minister van VROM, Commissaris van de Koningin in Drenthe en burgemeester van Leeuwarden. Ze vervangt tot de overleden burgemeester Helmer Koetje. Zodra een nieuwe burgemeester is benoemd legt De Boer haar functie neer. 'Dat kan op 1 maart zijn, maar ook op 1 januari.'

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.