Politie schiet tijdens achtervolging

COEVORDEN - Twee mannen van 21 en 25 jaar uit Hilversum zijn dinsdagochtend na een wilde achtervolging en het lossen van twee waarschuwingsschoten door de politie aangehouden bij Rouveen.
Het tweetal werd dinsdagochtend door de politie betrapt bij een inbraak bij DA-drogist Santé in het centrum van Coevorden. RTV Drenthe toonde dinsdagavond beelden van de bewakingscamera. Zij sloegen met een auto op de vlucht via de N377 richting Dedemsvaart. Bij de oprit naar de A28 werd de weg geblokkeerd door politieauto's. Toen de mannen uit de auto sprongen, loste de politie twee waarschuwingsschoten. Een van de verdachten kon direct worden aangehouden. De tweede man werd na een korte achtervolging opgepakt. Beide mannen zitten vast.
De DA-drogist was dinsdagmorgen voor de tweede keer in korte tijd slachtoffer van dieven. Bedrijfsleider Siska Plas schat de schade van een inbraak vorige week alleen al op meer dan 20.000 euro. Drogisten in de regio Coevorden-Hardenberg lijden vele tienduizenden euro's schade door inbraken waarbij vooral dure parfum wordt buit gemaakt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl