Studenten willen geen tunnel onder Hondsrugweg

EMMEN - Met een ontwerp voor het nieuwe centrum van Emmen hebben vier studenten Civiele Techniek van Saxion in Enschede de Vitae Bouw en Civiel Talent Award 2010 gewonnen.
De plannen voor een dure tunnel (45 miljoen) onder de Hondsrugweg in Emmen kunnen de prullenbak in. De studenten zien meer heil in een nieuwe weg over de Emmer es waardoor 25 procent van het verkeer van de Hondsrugweg verdwijnt, Het doorgaande verkeer kan de nieuwe weg gebruiken zodat de Hondsrugweg alleen voor bestemmingsverkeer is. De studenten willen het plan graag met de Emmer politiek bespreken.
Begin 2011 wil de gemeente overgaan tot gunning, zodat in het derde kwartaal 2011 gestart kan worden met de bouw ter plaatse. Naar verwachting is de tunnel eind 2012 gereed. Dan kan een begin gemaakt worden met de aanleg van het plein tussen het huidige stadscentrum en de nieuwe dierentuin.
Onder begeleiding van een ingenieursbureau werkten de studenten aan het afstudeerproject "Centrumontwikkeling dierenpark-theater Emmen". Daarin hebben zij oplossingen bedacht voor verkeersknelpunten, parkeervoorzieningen en de verbinding tussen het dierenpark en het winkelgebied. Met de Bouw en Civiel Talent Award winnen de vier studenten een reischeque van 750 euro per persoon.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl