Schade noodweer in Drenthe valt mee

ASSEN - Het noodweer dat woensdagavond over ons land trok, heeft in Drenthe weinig schade aangericht. Om negen uur werd het weeralarm voor onze provincie ingetrokken.
De politie kreeg een tiental meldingen binnen van omgevallen bomen. Zo belandden onder meer in Nieuw-Buinen en Klazienaveen door de storm bomen op huizen. Er vielen geen gewonden. Ook de Drenste campings waren voorbereid op het ergste, maar het bleef beperkt tot een paar onweersbuien en windvlagen.
Noodweer heeft woensdagavond een spoor van vernielingen achtergelaten in het zuidoosten en oosten van het land. In het Gelderse Vethuizen (gemeente Montferland) viel zeker een dode toen een kampeerplaats werd getroffen door een windhoos. Ook raakten vier personen zwaar gewond en vier lichtgewond.
Hulpdiensten konden het gebied moeilijk bereiken omdat de toevoerwegen naar de camping bezaaid lagen met omvergewaaide bomen en afgerukte takken. Ook een reeks van boerderijen en woningen in de omgeving van de camping werden fors getroffen. Bij de meeste woningen zijn alle dakpannen weggewaaid.
(foto's Harm Meter/Fred van Os)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl