Risicokaart Drenthe op internet

ASSEN - De provincie Drenthe heeft een risico-kaart gepubliceerd op internet, waarop staat aangegeven waar in Drenthe risico's zijn op bijvoorbeeld het gebied van brandveiligheid en gevaarlijke stoffen.
Drenthe is na Overijssel de tweede provincie die de risico-kaart publiceert. Bij de vuurwerkramp in Enschede bleek dat burgers te weinig zicht hebben op risicovolle situaties in hun directe leefomgeving. Daarom ontwikkelen provincies risicokaarten met risicovolle lokaties en effectcirkels, die aangeven hoeveel slachtoffers er kunnen vallen bij een ontploffing, brand of gaslek. Minister Remkes van binnenlandse zaken vreest dat terroristen misbruik maken van die risicokaarten om zo aanslagen te kunnen plegen. Gedeputeerde staten van Drenthe laten desondanks op advies van het Inter provinciaal Overleg de cirkels staan, omdat het gaat om relevante informatie voor de Drentse burgers.Het internet-adres van de Drentse risico-kaart is "risicokaart.drenthe.nl".

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl