Mannen met vuurwapens opgepakt

PROVINCIE - HOOGEVEEN ? In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie in de Grote Beer in Hoogeveen twee mannen van 20 en 22 jaar uit die plaats aan.
De 20-jarige man wordt verdacht van mishandeling van zijn vriendin, bedreiging en vuurwapenbezit. De tweede man wordt verdacht van het voorhanden hebben van vuurwapens. Beide mannen zijn opgesloten.
Na een ruzie mishandelde de 20-jarige man zijn vriendin. Hij pakte twee vuurwapens en bedreigde daarmee zijn vriendin en een aantal aanwezigen. De gewaarschuwde politie hield de man aan. Hij had toen geen wapens meer bij zich. Omdat het vermoeden ontstond dat een buurman de wapens mee had genomen, is direct bij hem in de woning een onderzoek ingesteld. Daarbij werden in een berging een vuurwerkpistool en een vuurwapen met dichte loop aangetroffen.
De politie gaat er van uit dat dit de wapens zijn waarmee is gedreigd. Hoewel ze niet van echt te onderscheiden zijn, zijn het geen echte vuurwapens maar vallen wel onder de Wet Wapens en munitie. Het bezit is strafbaar en is een misdrijf. Hierop is ook deze buurman aangehouden. De vriendin van de man deed aangifte.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl