Meppeler BSO zoekt de natuur op

MEPPEL - Speelwerk kinderopvang Meppel gaat na schooltijd de natuur in met stadskinderen. Daar is een speciale locatie voor gecreeërd in het Staphorster bos.
Het project Natuur BSO is voor kinderen van 8 t/m 13 jaar en richt zich op kinderen die anders weinig tot niet in het bos komen. De inspiratie voor deze nieuwe variant van deze Buiten Schoolse Opvang (BSO) komt uit Berlijn. Daar is Speelwerk ook wezen kijken en omgekeerd kwamen de Duitsers naar Meppel. In Berlijn is het heel gewoon dat kinderen na schooltijd de natuur ingaan.
Kinderen moeten volgens de bedenkers van de Natuur BSO gewoon lekker ongedwongen buitenspelen en niet de hele dag binnen zitten. 'Maar veel nieuwe kinderopvanglocaties worden in schoolgebouwenen/of units in de directe nabijheid van de school gerealiseerd. De natuur bevordert de ontwikkeling en de zelfstandigheid van de kinderen en stimuleert hen om te bewegen. Iedere dag ontdekken de kinderen bij deze BSO wat de natuur hen te bieden heeft.' De Natuur BSO in Meppel is de eerste in Noord-Nederland.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl