Verbazing over vrijlating verdachte moordzaak Vollenhove

NIEUW-WEERDINGE - Klaas Vis reageert verbaasd op de vrijlating van zijn broer Pieter, die sinds 13 april in voorarrest zat wegens betrokkenheid op de moord van vader en moeder Vis in Vollenhove.
De lichamen van werden op 10 september vorig jaar aangetroffen in hun woning. Ze bleken te zijn neergeschoten en -gestoken.
Woensdag werd de 34-jarige zoon uit Nieuw-Weerdinge vrijgelaten, omdat er onvoldoende bewijs was om hem nog langer vast te houden. Volgens zijn broer Klaas Vis is het onbegrijpelijk en een blamage dat zijn broer is vrijgelaten terwijl hij voor justitie nog wel steeds als verdachte wordt aangemerkt.
Klaas Vis: 'Het is zo dubbel, iemand die verdacht is laat je niet vrij of hij is geen verdachte meer. Dit knaagt aan me, ik wil duidelijkheid. Ik snap dat hij verdachte is, zeker door zijn tegenstrijdige verklaringen over zijn alibi.' Klaas Vis had geen zin om zijn broer op te halen.
Een vriend van familie denkt dat er genoeg bewijs is voor een veroordeling. Hij gaat er van uit dat de zoon later opnieuw wordt aangehouden en veroordeeld. Het OM is bang dat een vervolging nu kan leiden tot vrijspraak. Dan zou er geen mogelijkheid meer zijn de zaak nog eens aan de rechter voor te brengen. Volgens de advocaat van de vrijgelaten zoon is het dossier flinterdun.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl