Engels vindt een middenkabinet geen haalbare kaart

PATERSWOLDE - D66-senator en hoogleraar gemeenterecht Hans Engels uit Paterswolde verwacht dat een middenkabinet geen haalbare kaart is.
Dinsdag werd bekend dat de vorming van een Paars-plus-kabinet is mislukt. De VVD zet nu in op een coalitie met het CDA en de PvdA. Woensdagmiddag gaan de informateurs naar de Koningin. Engels verwacht dat in kringen rondom de Koningin ook wordt getwijfeld of een onderzoek naar een Kabinet met VVD, CDA en PvdA zinvol is.
Volgens Engels moet Nederland niet gaan voor noodoplossingen bij de vorming van een kabinet. De hoogleraar zegt dat er nog opties zijn, die nog eens onderzocht kunnen worden. Al ziet hij wel in dat het moeilijk wordt om een oplossing te vinden.
Engels vindt dat de partijen noodoplossingen zoals nieuwe verkiezingen of een minderheidskabinet moeten voorkomen. Dat geeft een slecht beeld van ons kiesstelsel. Engels verwacht dat het nog wel weken kan duren, voordat er een oplossing in beeld is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl